top of page

Zonbescherming; het anti-ging product bij voorkeur

De laatste week hebben we kunnen genieten van de eerste, deugddoende lentezon.

Door de vele VIT D3 tekorten die er zijn, is het zeker aan te raden om wat van die zon te pakken te krijgen.

Helaas kreeg ik op het einde van vorig weekend ook een paar berichten van cliënten die verbrand waren door de zon of die last kregen van zonneallergie.

De vraag rijst dan onmiddellijk: hoe kan ik mij goed beschermen tegen de zon?

Wat doet zonlicht met ons lichaam?

Laat ons eerst bekijken wat die zonnestraling precies inhoudt en welke effecten ze heeft op ons lichaam. Zonlicht heeft een aantal goede eigenschappen. Zoals ik al aanhaalde, is zonlicht de belangrijkste bron van vitamine D. Vitamine D hebben we hard nodig. VIT D helpt onder andere bij de absorptie van calcium voor sterke tanden en botten, maar is ook essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem.

Daarnaast heeft zonlicht een directe invloed op ons hormoonstelsel. De aanmaak van endorfine (gelukshormoon), serotonine en geslachtshormonen wordt gestimuleerd door blootstelling aan de zon. De zon zorgt daardoor automatisch voor meer energie en een vrolijk gevoel. Een natuurlijk antidepressivum dus.